Aangeboden: VOC reis Sri Lanka | Lisse | Buiten Europa | Vakanties & Reizen | AziŽ | Bijzonderezaken

BijzondereZaken.nl

Aangeboden: VOC reis Sri Lanka

Kenmerken:

Omschrijving:

VOC reis Sri Lanka

Bezoek voormalig Ceylon met Dr. Lodewijk Wagenaar

Het eiland Ceylon, strategisch gelegen ten zuiden van India, was omstreeks 1600 de belangrijkste producent van kaneel in de wereld. Het kustgebied was in handen van de Portugezen; het binnenland werd beheerst door de koning van Kandy. In 1637 verwierf deze koning de steun van de VOC in zijn strijd tegen de Portugezen, in ruil voor de belofte van het monopolie op de uitvoer van kaneel en olifanten. De Compagnie veroverde in 1640 Negombo en Galle. Kort daarop werd een wapenstilstand gesloten. In 1654 werd de strijd hervat. In 1656 werd Colombo veroverd, dat de residentie voor de gouverneur van Ceylon werd. In 1658 werd Jaffnapatnam in het noorden veroverd en werden de Portugezen definitief van het eiland verdreven. Het monopolie van de VOC op de wereldhandel in kaneel was daarmee veiliggesteld. De belangrijke havenstad Galle werd door de VOC vanaf 1664 gebruikt voor een rechtstreekse afscheep van kaneel naar de Republiek.

Tijdens deze unieke reis onder leiding van de Sri Lanka kenner bij uitstek, Dr. Lodewijk Wagenaar gaan we al deze plaatsen zien. Het Nederlands erfgoed in dit land is nog zo duidelijk aanwezig dat u zich de VOC periode goed kunt voorstellen. Ook gaat u horen en zien hoe het sindsdien met het land is gegaan. U gaat op een comfortabele en veilige wijze veel van het land zien. We doen veel met een comfortabele bus, speciaal voor ons gezelschap, maar ook spectaculaire treinreizen met adembenemend uitzicht zijn opgenomen in de reis.

Door onze zorgvuldige aanpak van reizen kunnen we u garanderen dat hier weer een uitstekend boeket is samengesteld van een prachtig land met een zeer interessante geschiedenis, deskundige begeleiding en een goede verzorging.

Reisinformatie

Datum:  Maandag 5 t/m vrijdag 16 september 2016 (terug op 17 september) 

Prijs:  2-persoonskamer € 3.250,- p.p.
1-persoonskamer € 3.750,- p.p.

Inclusief:  In deze 12-daagse reis zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, hotels, maaltijden tijdens de excursiedagen, gidsen, entrees, informatiepakket, koffie/thee en excursies inbegrepen.

Reisleider:  Dr. L.J. Wagenaar

Vertrek: Schiphol

Informatie

  • Prijs: Zie omschrijving
  • Geplaatst op: 18-01-2016
  • Bekeken: 274 keer
  • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Op deze advertentie kan niet geboden worden.

Copyright bij Bijzonderezaken, alle rechten voorbehouden.