Aangeboden: 12-daagse reis Suriname | Lisse | Buiten Europa | Vakanties & Reizen | Zuid-Amerika | Bijzonderezaken

BijzondereZaken.nl

Aangeboden: 12-daagse reis Suriname

Kenmerken:

Omschrijving:

12-daagse reis Suriname

Geschiedenis – literatuur – politiek – culinair - moderne kunst

Tijdens een 12-daagse reis naar dit bijzondere land reis komt u bijzonder veel interessante verhalen en historie tegen. Het is de lange geschiedenis van een kolonie van het Koninkrijk der Nederlanden en de korte geschiedenis van een jong en ambitieus land. De grote verscheidenheid aan culturen, godsdiensten en talen die Suriname gevormd heeft en nog steeds kenmerkt maken deze reis extra bijzonder. En dan is er natuurlijk nog de tropische flora en fauna. Niet voor niets is het eco-tourisme in Suriname een groeiende markt. De ervaring om na een lange vlucht over de oceaan uit het vliegtuig te stappen en daar aangesproken te worden in je moerstaal is een beleving op zich. We organiseren natuurlijk weer boeiende ontmoetingen. Zo staan we bij een kok in de keuken over de Surinaamse tafel, we gaan met een journalist om tafel over de Surinaamse politiek, religie komt aan bod in het enige land ter wereld waar een synagoge en een moskee naast elkaar staan. Maar ook literatuur, kunst, geschiedenis en ga zo maar door.

Paramaribo
Paramaribo is de hoofdvestiging van ons verblijf. Van hieruit maken we verschillende excursies. In Paramaribo verblijven we deels in het prachtig aan de Suriname rivier gelegen hotel Torarica. Paramaribo verkennen we met ervaren gidsen zowel met een bus als te voet. Hoogtepunten zijn de Petrus en Paulus Kathedraal, de markten, Fort Zeelandia, de Synagoge, de Nationale Assemblée en de Waterkant. Een ontvangst op de Nederlandse Ambassade geeft inzicht in de verrassende actuele relatie tussen beide landen. We gaan met een Surinaamse kok aan het werk en elke avond genieten we van een ander restaurant. Lezingen worden georganiseerd over geschiedenis, literatuur, politiek, religie en kunst.

Naar het oosten 
In een aantal dagexcursies verkennen we de oostelijke districten van Suriname. Een dag naar Marowijne onder leiding van de beeldend kunstenaar Kenn Doorsoon naar Moengo en omgeving waar de aspecten van de mijnbouw, de binnenlandse oorlog en de kunst aan de orde komen. In Moengo wordt het Contamporay Art Museum bezocht met veel werk van Marcel Pinas. Een dag met Mildred Caprino naar Commewijne waar het Fort Nieuw Amsterdam wordt bezocht. In dit openluchtmuseum wordt de geschiedenis van Suriname tentoongesteld. Fort Nieuw Amsterdam werd in de 18e eeuw gebouwd om de plantages op deze oever van de Surinamerivier te beschermen. ’s Middags bezoeken we Marienburg. Voorheen stond hier een suikerfabriek waar het dorp van leefde. Surinaamse rum kwam hier ook vandaan. Inmiddels is de fabriek gesloten en zijn de inwoners van het dorp vertrokken. Ook steken we de Commewijnerivier over voor een lunch en bezoek aan de nog in goede staat verkerende plantage Frederiksdorp.

Naar het westen 
We maken een excursie naar het westen waar we in Groningen herinneringen vinden aan de Nederlandse boeren die hier in de 19e eeuw een bestaan probeerden op te bouwen.

Naar het zuiden 
Onder leiding van de Joodse historica Marina da Costa bezoeken we Jodensavanne, een imponerende plek die veel vertelt over het begin van de kolonie. Een vierdaagse excursie naar het binnenland, naar Para en Brokopondo. Bezoeken worden gebracht aan het verrassende Maronmuseum in Pikinslee en de reusachtige stuwdam bij het Brokopondomeer. Een groot deel van deze tocht gaat met korjalen over de Suriname rivier. We verblijven in Danpaati, een resort in het oerwoud wat meerdere prijzen heeft gewonnen.

Reisinformatie:

Datum: 31 oktober t/m 11 november 2016 (terug op 12 november 2016)

Vertrek: Schiphol

Prijs: 2 persoonskamer: € 2.950,- p.p.
1 persoonskamer: € 3.550,- p.p.

Inclusief: In deze 12-daagse reis zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, hotels, maaltijden tijdens de excursiedagen, gidsen, entrees, informatiepakket, koffie/thee en excursies inbegrepen.

Voor meer informatie of inschrijven kunt u ook emailen naar:  

Informatie

  • Prijs: Zie omschrijving
  • Geplaatst op: 18-01-2016
  • Bekeken: 273 keer
  • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Op deze advertentie kan niet geboden worden.

Exclusieve relatiebemiddelingen

Exclusieve relatiebemiddelingen

Copyright bij Bijzonderezaken, alle rechten voorbehouden.