Aangeboden: RONDREIS MAROKKO - MAGIE VAN DE MAGRHEB | 's-Hertogenbosch | Buiten Europa | Vakanties & Reizen | Afrika | Bijzonderezaken

BijzondereZaken.nl

Aangeboden: RONDREIS MAROKKO - MAGIE VAN DE MAGRHEB

Kenmerken:

Omschrijving:

Marokkaans sprookje -Als de zon ondergaat en de lantaarns in de ommuurde binnensteden worden ontstoken, is nog altijd de magische sfeer van de vertellingen uit duizend-en-één-nacht te proeven.

Het noordwestelijke deel van Afrika wordt ook wel Maghreb genoemd en betekent zoveel als ‘de plaats waar de zon ondergaat’. De vier Koningssteden van Marokko: Fes, Marrakech, Meknes en Rabat zijn alle de hoofdstad van het land geweest. Elke stad heeft een oude medina (ommuurde binnenstad) met kleurrijke soeks, waar de prikkelende geur van exotische kruiden hangt. In een wirwar van straatjes, steegjes en binnenpleinen liggen rijk gedecoreerde riads (stadspaleizen) in weelderige tuinen met klaterende fonteinen. De oude koranscholen en moskeeën zijn versierd met mozaïekwerk en hebben bewerkte houten plafonds.
In de levendige medina’s worden nog volop oude ambachten beoefend. Elk ambacht of product heeft haar eigen ‘district’ met de geuren en kleuren van leerlooierijen, wolververs en pantoffelmakers. Fes is de oudste koningsstad; ze werd in de negende eeuw gesticht als de eerste hoofdstad van Marokko. Fes is ook de meest traditionele stad van het land, met de oudste universiteit in de wereld.

De middeleeuwse, autovrije medina staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ezels en karren zijn hier als vanouds de transportmiddelen. Marrakech was in de loop van de geschiedenis drie keer de hoofdstad van Marokko. De stad is befaamd om het Djemaa el Fna plein, het meest karaktervolle plein van heel Marokko. Iedere dag bij zonsondergang wordt het omgetoverd van een marktplaats met slangenbezweerders en verhalenvertellers tot een gigantisch openluchtrestaurant, met rijen door gaslampen verlichte eetkraampjes. De derde en rustigste koningsstad Meknes was de hoofdstad in de 17e eeuw. Haar medina, met als boegbeeld de poort Bab al Mansour, staat eveneens op de werelderfgoedlijst. De havenstad Rabat is de modernste koningsstad. Haar medina is schilderachtig gelegen, op een rots boven zee. Als u hier bij zonsondergang op een terras zit met uitzicht op zee,
is de magie van de Maghreb alom aanwezig.

Informatie

  • Prijs: € 1.895,00
  • Geplaatst op: 11-02-2015
  • Bekeken: 510 keer
  • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Op deze advertentie kan niet geboden worden.

Exclusieve relatiebemiddelingen

Exclusieve relatiebemiddelingen

Copyright bij Bijzonderezaken, alle rechten voorbehouden.