Aangeboden: Culturele reis Zuid-Afrika | Lisse | Buiten Europa | Vakanties & Reizen | Afrika | Bijzonderezaken

BijzondereZaken.nl

Aangeboden: Culturele reis Zuid-Afrika

Kenmerken:

Omschrijving:

Historisch Nieuwsblad en Historizon organiseren in het najaar van 2016 voor de derde keer een ronduit unieke reis door Zuid-Afrika! Tijdens deze reis komt de complete geschiedenis van Zuid-Afrika aan bod. Vertrekpunt is Kaapstad, waar de VOC-geschiedenis centraal staat. In Bloemfontein ligt de focus op de Boerenoorlog. In Pretoria en Johannesburg besteden we niet alleen uitgebreid aandacht aan de Voortrekkers, maar ook aan de geschiedenis van de apartheid. 
De bezoeken aan bijzondere locaties worden afgewisseld met lezingen door historici en andere deskundigen. Ook komt tijdens deze reis de huidige staat van dit intrigerende land aan bod. We sluiten de reis af met een driedaagse safari naar het Krugerpark.

Reisprogramma:
Verblijf in Kaapstad en omgeving

Woensdag 12 t/m dinsdag 18 oktober 2016
Het eerste deel van de reis vindt plaats in Kaapstad waar we plekken bezoeken die herinneren aan de VOC-tijd van Kaapstad. We bezoeken het VOC-kasteel, de Compagniestuin met slavenloge en het Groentemarktplein. Een tweedaagse excursie buiten Kaapstad brengt ons onder andere naar Paarl en Stellenbosch, waar we volop kunnen genieten van Kaaps-Hollandse architectuur en andere bezienswaardigheden uit de VOC-tijd. Ook de strijd tegen de apartheid komt aan bod met een bezoek aan het beroemde Robbeneiland, waar Nelson Mandela van 1964 tot 1982 gevangenzat. We worden rondgeleid door een voormalige gevangene. 
De bezoeken in Kaapstad en omgeving worden afgewisseld met een aantal interessante lezingen. Zo hebben prof. Hermann Giliomee, misschien wel de beroemdste historicus van Zuid-Afrika, en letterkundige prof. Wium van Zyl hun medewerking toegezegd.

De Boerenoorlog in Bloemfontein en Kimberly
Dinsdag 18 t/m donderdag 20 oktober 2016
Bloemfontein ligt in de voormalige Oranje-Vrijstaat en is de juridische hoofdstad van Zuid-Afrika. De plaats werd gesticht door Voortrekkers, Afrikaner kolonisten. Onder deskundige begeleiding van historicus Johan Hattingh bezoeken we onder meer het Anglo-Boer War Museum en het Vrouwenmonument, dat herinnert aan de vrouwen en kinderen die tijdens de Boerenoorlog zijn omgekomen in Britse concentratiekampen. In Kimberley gaan we naar de open diamantmijn, het grootste met de hand gegraven gat ter wereld, gedolven door de duizenden mensen uit de hele wereld die van 1871 hun geluk kwamen zoeken. Even buiten de stad bezoeken we Magersfontein, waar een van de beroemdste veldslagen uit de Boerenoorlog heeft plaatsgevonden.

Pretoria en Johannesburg
Donderdag 20 oktober t/m dinsdag 25 oktober 2016
We vervolgen onze reis naar de voormalige Transvaal voor een bezoek aan Pretoria. Boerenoorlogexpert prof. Fransjohan Pretorius neemt ons onder andere mee naar het Krugerhuis, het Voortrekkersmonument, Melrose House (waar in 1902 de vrede werd getekend) en het Freedom Park, waar in opdracht van Nelson Mandela alle slachtoffers van alle conflicten uit de Zuid-Afrikaanse geschiedenis worden herdacht. In het nabijgelegen Johannesburg komen we weer in een heel andere periode terecht met onder andere een bezoek aan het Apartheidsmuseum en Soweto. In de avonden zullen historici lezingen houden over onder meer de geschiedenis van de zwarte bevolkingsgroepen.

Safari in Krugerpark

Dinsdag 25 t/m donderdag 27 oktober 2016
Een bezoek aan het fascinerende Zuid-Afrika is niet compleet zonder geproefd te hebben van de wonderschone natuur waar het land om bekend staat. Dit doen we met een driedaagse safari naar het Krugerpark, waarbij we verblijven in lodges in het park en onder leiding van ervaren gidsen in het echt wild zullen spotten.

Kijk voor meer informatie op: http://www.historizon.nl/agenda/reizen/reis-zuid-afrika

Informatie

  • Prijs Op aanvraag
  • Geplaatst op: 22-06-2015
  • Bekeken: 1557 keer
  • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Op deze advertentie kan niet geboden worden.

Exclusieve relatiebemiddelingen

Exclusieve relatiebemiddelingen

Copyright bij Bijzonderezaken, alle rechten voorbehouden.