Aangeboden: Welkom bij Klein Grut | Wamel | Binnenland | Vakanties & Reizen | Gelderland | Bijzonderezaken

BijzondereZaken.nl

Aangeboden: Welkom bij Klein Grut

Kenmerken:

Omschrijving:

Klein Grut is een unieke combinatie van een groepsverblijf/logement voor kleine tot middelgrote groepen, een bed & breakfastruimte en een kleine natuurvoedingswinkel.

Op deze site proberen we een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van hetgeen wij te bieden hebben. Mocht na bezoek van onze site uw interesse gewekt zijn dan kunt u uiteraard altijd een afspraak maken voor een persoonlijk bezoek aan onze gelegenheid.

Het logement (een oude benaming voor het groepsverblijf) bevindt zich in de vroegere deel en hooizolder van een grote, statige Gelderse T-boerderij, welke midden in het dorp Wamel is gelegen. Ruim 20 jaar geleden is deze monumentale boerderij, die in de 19eeeuw zelfs een tijdlang fungeerde als gemeentehuis van de gemeente Wamel, bijna geheel verbouwd en gerestaureerd en is er een herberg gerealiseerd welke opvalt door haar eigenzinnige inrichting en haar warme aankleding.

Voorjaar 2003 is de laatste fase afgesloten van een tweede grootscheepse verbouwing, zodat wij u een nog meer verzorgde en (brand)beveiligde accommodatie kunnen aanbieden.

Via de ingang aan de zijkant van het huis komt u op de ”deel”; hier bevinden zich een ontvangstruimte en en twee (bed-& breakfast)kamers met elk vier slaapplaatsen . Ook treft u op de begane grond nog aan: sanitaire voorzieningen, o.a. drie toiletten met vaste wastafel, drie douches (waarvan een met vaste wastafel), een wasunit met wasbakken, een tuinkamer met grote openslaande deuren naar terras en tuin en een kleine kitchenette voor de Bed & Breakfastgasten of als extra gemak voor wat dan ook. De tuinkamer kan prima benut worden als recreatieverblijf, want er zijn een pingpongtafel, sjoelbakken en een voetbalspel aanwezig; maar ook is deze prachtige tuinkamer uitermate geschikt als werk-, oefen/therapieruimte, vergaderplek, eetzaal, verlengstuk van het terras..... enz.

Op de eerste verdieping vindt u de eigenlijke groepsruimte met een sfeervolle, ruime, lichte en van allerlei gemakken voorziene woonkeuken, waar u zelf voor uw natje (er is een tapinstallatie) en droogje kunt zorgen (2 koelkasten, een diepvries, een oven en een magnetron staan gebruiksklaar). Natuurlijk is het ook mogelijk om uw gehele verblijf of een gedeelte ervan door ons te laten verzorgen (Zie ook onder "verzorging“).  Er staan ook drie kinderstoelen en een kinderbox.

Grenzend aan de keuken is er een comfortabele zitkamer,voorzien van gemakkelijke, sfeervolle banken en een audio-installatie (er staat geen tv en/of video; evt wel te huur) .

Vanuit deze ruimte hebt u een schitterend uitzicht op de tuin, de uiterwaarden en de Waal, wat vooral in tijden van hoogwater uniek genoemd mag worden.

Op deze eerste etage bevindt zich tevens een slaapruimte met daarin twee slaapcoupés met elk vier bedden en een tweepersoonsbed. Weer een etage hoger treft u drie slaapkamers aan: een kamer met 4 (evt. 5) bedden, een tussenkamer met 2 bedden en een babybedje, een slaapkamer met 3 (evt.4) bedden. Er is slechts één stapelbed, alle andere bedden op de tweede etage zijn lage bedden. Alle bedden zijn voorzien van een lattenbodem en hebben polyether matrassen, donzen dekbedden en veren hoofdkussens. Lakenpakket of slaapzakken kunt u zelf meebrengen; eventueel is het ook mogelijk een linnenpakket bij ons te huren.Uiteraard is de hele accommodatie voorzien van c.v.

Buiten  kan er gebruik gemaakt worden van een mooie, ruime tuin met daarin enkele terrassen met rieten  meubilair, twee vaste barbecues, picknicktafels, een klimrek met schommel voor de kleintjes en een trap- & volleybalveldje. Ook scharrelen er wat kippen in de ren.

U verblijft slechts met één (de uwe!) groep tegelijk in de accommodatie.

“Klein Grut” is gevestigd in het oude gemeentehuis van Wamel. In het voorhuis wonen wij zelf en in het achterhuis van de T-boerderij bevindt zich  het logement: een gastenverblijf voor middelgrote groepen. Daarnaast zijn er ook twee gastkamers voor 1-4 personen. Dit zijn dus onze B&B-kamers. U kunt het ontbijt door ons laten verzorgen, maar ook bestaat de mogelijkheid om zelf een ontbijt (in de kitchenette) te bereiden.

Ook lunch en/of diner kunt u zelf in de kitchenette bereiden.

De gehele accommodatie kenmerkt zich door zijn bijzondere sfeer, warmte en kwaliteit, welke bijv. tot uiting komt in de gebruikte materialen: veel hout, donzen dekbedden, veren kussens, met leem gestucte muren enz.

Bovendien is het pand, dat op de gemeentelijke monumentenlijst staat, in stijl gerestaureerd.http://www.kleingrut.nl/

Informatie

  • Prijs Op aanvraag
  • Geplaatst op: 01-09-2015
  • Bekeken: 1598 keer
  • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Op deze advertentie kan niet geboden worden.

Exclusieve relatiebemiddelingen

Exclusieve relatiebemiddelingen

Copyright bij Bijzonderezaken, alle rechten voorbehouden.