Aangeboden: Vaar mee met unieke VOC-reis | Lisse | Themareizen | Vakanties & Reizen | Culturele reizen | Bijzonderezaken

BijzondereZaken.nl

Aangeboden: Vaar mee met unieke VOC-reis

Kenmerken:

Omschrijving:

Vaar mee met unieke VOC-reis

In het spoor van de Oostindiëvaarders van Texel naar Amsterdam

De Verenigde Oost-Indische Compagnie was de grootste handelsonderneming ter wereld. Twee eeuwen lang domineerde het bedrijf de handel op Azië vanuit de VOC-kamers in de Republiek. Historisch Nieuwsblad biedt, samen met reisorganisatie Historizon, een vijfdaagse rondreis door het Zuiderzee-gebied waarbij de VOC centraal staat. De tocht begint in Den Oever, waar we inschepen op de historische klipper Sybaris en naar Texel varen. Daar lagen de VOC-schepen op de rede tot ze naar hun verre bestemmingen in de Oost voeren. 
Zeilend vervolgen we de reis om de historische steden Enkhuizen en Hoorn te bezoeken. Beide steden hadden, net als Amsterdam, Rotterdam, Delft en Zeeland, een VOC-kamer. Deskundige gidsen leiden u rond langs het nog tastbare VOC-verleden. Uiteraard ontbreekt ook een bezoek aan de Batavia-werf in Lelystad niet op deze reis. De Batavia verging op 4 juni 1629 voor de kust van Australië en is op authentieke wijze herbouwd. U bezoekt de replica en krijgt tevens inzicht in de bouw van admiraliteitsschip De Zeven Provinciën. De reis eindigt in Amsterdam waar we met Luc Panhuysen een VOC wandeling maken met als hoogtepunt een bezoek aan Burgerzaal van het voormalige stadhuis op de Dam.

Deze reis is volledig verzorgd. U verblijft in een luxe hut aan boord van het schip de 'Nieuwe Liefde'. Ook alle bezoeken in Texel, Enkhuizen, Hoorn, Lelystad en Amsterdag zijn bij de prijs inbegrepen.

Reisprogramma:

Dag 1, maandag 13 juni 2016
Het programma start bij station Amsterdam Sloterdijk waarvandaan we u per touringcar naar Den Oever aan de Afsluitdijk brengen. Hier schepen we in op de tweemastklipper Sybaris. Aan boord wordt een lunch geserveerd waarna we de Waddenzee oversteken naar Texel. De boot legt aan in Oudenschild. Vooral in de zeventiende en achttiende eeuw was het hier een drukte van belang op de Rede van Texel. Wachtend op lading, bemanning en een gunstige oosten- of noordoosten wind lagen koopvaarders van de VOC weken- en soms maandenlang voor anker. In Oudeschild krijgt u hier het nodige over te zien en ook inzicht in de logistiek om de schepen te bevoorraden.
We overnachten in Oudeschild.

Dag 2, dinsdag 14 juni 2016
De tocht gaat verder over de Waddenzee waarbij we ook zeehonden hopen te spotten en uiteraard kunnen genieten van dit prachtige natuurgebied. We passeren opnieuw de Afsluitdijk bij Den Oever en zullen koers zetten naar Enkhuizen. 
In Enkhuizen was één van de kamers van de VOC gevestigd. Tijdens een wandeling door de stad krijgt u hier één en ander van te zien. ’s Avonds wordt er een lezing georganiseerd.
We overnachten in Enkhuizen.

Dag 3, woensdag 15 juni 2016
’s Morgens wordt er een bezoek gebracht aan het Binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum. Hier komen we veel tegen over de bloeiende steden die rond de Zuiderzee lagen en die profiteerden van de handel en visserij in de zeventiende eeuw. 
Tegen het einde van de ochtend schepen we weer in en ronden de kust van West-Friesland om aan te komen in Hoorn. Deze prachtige stad mag niet ontbreken in het VOC verhaal. Vele historische panden in de binnenstad herinneren hieraan en het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen zal ook de nodige gespreksstof opleveren.

Dag 4, donderdag 16 juni 2016
De ochtend verblijven we nog in Hoorn en zal er ook aandacht besteed worden aan de expeditie van Le Maire en Schouten die 400 jaar geleden vertrok om een alternatieve route naar Indië te vinden en zo het monopoly van de VOC te omzeilen. Tijdens deze expeditie werd de zeestraat tussen Zuid-Amerika en Antartica ontdekt en hier dankt Kaap Hoorn zijn naam aan. 
We steken het Markermeer over voor een bezoek aan de Bataviawerf in Lelystad en de replica van de Batavia. Natuurlijk zal hier ook het dramatische verhaal van de schipbreuk van de originele Batavia in 1629 ter sprake komen dat nog steeds tot de verbeelding spreekt. 
We overnachten in Lelystad.

Dag 5, Vrijdag 17 juni 2016
We varen 's morgens naar Amsterdam waar we met Luc Panhuysen een VOC wandeling maken met als hoogtepunt een bezoek aan Burgerzaal van het voormalige stadhuis op de Dam. 
Tegen het einde van de middag eindigt dan het programma en zorgen we ervoor dat u weer bij het vertrekpunt aankomt.

Reisinformatie:
Datum: 13 t/m 17 juni 2016
Vertrek: Amsterdam Sloterdijk
Prijs: € 945,- p.p. op basis van gebruik 2-persoonskamer

€ 1095,- p.p. op basis van gebruik 1-persoonskamer
Inclusief: In deze prijs zijn alle kosten voor vervoer per bus en boot inbegrepen, alsook overnachtingen aan boord, alle maaltijden, koffie/thee, alle toegangen, deskundige gidsen en lezingen.

Informatie

  • Prijs: Zie omschrijving
  • Geplaatst op: 18-01-2016
  • Bekeken: 511 keer
  • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Op deze advertentie kan niet geboden worden.

Exclusieve relatiebemiddelingen

Exclusieve relatiebemiddelingen

Copyright bij Bijzonderezaken, alle rechten voorbehouden.