Aangeboden: Donegal-Socks uit Ierland | Zutphen | Consumenten | Bijzonderezaken

BijzondereZaken.nl

Bijzondere Aanbieding

Bijzondere Aanbieding

Aangeboden: Donegal-Socks uit Ierland

Kenmerken:

Omschrijving:

Kleurrijke sokken van prachtige natuurlijke wol voor ultiem comfort. Donegal-Socks is het unieke product van een derde generatie familiebedrijf uit Ierland, die op tradionele wijze wollen sokken vervaardigd van duurzame kwaliteit. Donegal-Socks is een begrip in Ierland en veroveren nu ook Nederland! 
Wie ze ervaren heeft wil echt nooit meer anders.

Meer over Donegal-Socks

Donegal-Socks is een familiebedrijf, gesitueerd in het pittoreske plaatsje Glenties (Engels) / Na Gleannta (Iers) aan de Noordwest kust van Ierland, omgeven door de Bluestack Mountains. Het plaatsje Glenties staat synoniem voor vele honderden jaren productie van breiwerk, zoals bijvoorbeeld sokken.

Eigenlijk is de film “Dancing at Lughnasa”, met actrice Meryl Streep en geschreven door Brian Friel, gebaseerd op het plaatsje Glenties. De gezusters Mundy, op wie dit toneelstuk en film zijn gebaseerd, verdienden hun kost met sokken breien voor de lokale fabrieken. 
Tegenwoordig zijn bijna alle tradionele vaardigheden verdwenen. Hoewel de huidige familie Breslin, inmiddels de derde generatie van een familiebedrijf, trachten de ambachtelijke vaardigheden van hun voorouders vast te houden en door te gaan met de productie van Donegal-Socks voor de eigen markt en de export.

De ruige patronen van bergen en veengrond smelten samen met tinten van de wilde zee en blauwe lucht in het kleurige patroon van breiwerk, precies zoals Donegal’s Ierland is.

"Met grote trots houden wij de traditie levend in elk paar Donegal-Socks dat we maken voor uw plezier!"

Informatie

 • Prijs: € 14,90
 • Geplaatst op: 10-03-2016
 • Bekeken: 935 keer
 • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Op deze advertentie kan niet geboden worden.

ANTIEK

ANTIEK

Bijzondere Zaken Facebook & Twitter

Bijzondere Zaken        Facebook & Twitter

Copyright bij Bijzonderezaken, alle rechten voorbehouden.