Aangeboden: Militair-historische reis | Leiderdorp | Themareizen | Vakanties & Reizen | Culturele & Historische reizen | Bijzonderezaken

BijzondereZaken.nl

Aangeboden: Militair-historische reis

Kenmerken:

Omschrijving:

Driedaagse rondreis in het gebied rond Ieper. Het gebied rond Ieper was van 1914 tot 1918 het toneel van vier grote veldslagen en een van de grote slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Ieper werd volledig verwoest, maar na de oorlog hersteld in oude glorie.

Ieper was in de Eerste Wereldoorlog het centrum van de beruchte Ieperboog (o.a. de hel van Passendale) en gedurende vier jaar golfde de strijd in een klein en doorgaans modderig gebied heen en weer. Ieper was het centrum van de Engelse sector in Vlaanderen en fungeert voor de Engelsen als een soort bedevaartsoord. Het totaal verwoeste stadje is na de oorlog in min of meer originele staat herbouwd en ademt daardoor een bijzondere Anton Pieck-achtige sfeer. Ieper biedt bovendien alle geneugten van de Vlaamse levensstijl.

Tijdens deze reis bezoeken we restanten van de de loopgraafoorlog, monumenten, musea (o.a. het bekende In Flanders Fields museum) en begraafplaatsen (o.a. Tyne Cot en Langemarck). Natuurlijk bezoeken we 's avonds de Menenpoort waar vanaf 1928 54.000 vermiste soldaten worden herdacht en waar elke avond de "Last post" wordt geblazen. Ook een mijnenkrater van de mijnenslag van Mesen (Messines Ridge) ontbreekt niet in het programma.

Durendale Reizen organiseert militair-historische reizen en dagtochten (battlefieldtours) naar de slagvelden van de Romeinse tijd tot en met de 2e Wereldoorlog. We reizen in kleine groepen met een modern personenbusje. Hierdoor is er ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, veel meer dan als u met een grote groep zou reizen. Zo komt u met Durendale reizen ook buiten de gebaande paden van het massatoerisme, en op de meest bijzondere en interessante historische plaatsen. U wordt daarbij begeleid door ervaren en enthousiaste gidsen.

In de ruime regio Leiden of langs de route halen wij u zo mogelijk thuis op. Voor besloten groepen (groot en klein) en schoolreizen maken we graag een reis of dagtocht op maat, geheel aangepast aan uw wensen.

Ga voor het hele reisprogramma snel naar de site of klik op onderstaande link.

http://www.durendale.nl/index.php/reizen/reis/

Vroegboekkorting

Bij boeking van een reis van drie dagen of meer uiterlijk 6 maart 2017 ontvangt u een vroegboekkorting van € 35,- p.p.

Informatie

  • Prijs Op aanvraag
  • Geplaatst op: 23-07-2013
  • Bekeken: 1523 keer
  • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Op deze advertentie kan niet geboden worden.

Exclusieve relatiebemiddelingen

Exclusieve relatiebemiddelingen

Copyright bij Bijzonderezaken, alle rechten voorbehouden.