Aangeboden: BAUHAUS DESSAU | Rotterdam | Kunst & Cultuur | Bijzonderezaken

BijzondereZaken.nl

Bijzondere Aanbieding

Bijzondere Aanbieding

Aangeboden: BAUHAUS DESSAU

Kenmerken:

Omschrijving:

BAUHAUS DESSAU – BRANDING ROTTERDAM 8 OKTOBER 2016 T/M 19 FEBRUARI 2017 

Schilderijen, beelden, tekeningen en grafiek uit de collectie van Bauhaus Dessau, zij aan zij met ‘ultramodern’ werk van Henk Chabot en tijdgenoten van De Branding (1917-1926), de eerste moderne kunstenaarsvereniging van Rotterdam.

 

Aan het begin van de vorige eeuw zijn Dessau en Rotterdam belangrijke broedplaatsen op het gebied van architectuur, kunst en vormgeving. Er is een levendig contact over en weer, gebaseerd op een veelheid van persoonlijke en zakelijke relaties. De tentoonstelling Bauhaus Dessau – Branding Rotterdam is een eerste, hernieuwde kennismaking met de internationale avant-garde in Dessau en Rotterdam. De drang tot experiment, vernieuwing en verandering, tot het vinden van beeldoplossingen die bijdragen aan een nieuwe wereld, staan hierin centraal.

 

Uit de Bauhaus-collectie zijn meer dan vijftig werken te zien – van kunstenaars die studeerden aan het Bauhaus bij grootheden als Kandinsky, Itten en Klee, maar ook werken van kunstenaars die als docent verbonden waren aan het Bauhaus in Dessau. Deze tentoonstelling is onderdeel van Simultaan Modernisme, de samenwerking tussen de Van Nellefabriek en Bauhaus Dessau, beide UNESCO Werelderfgoed.
De tentoonstelling Bauhaus Dessau – Branding Rotterdam maakt onderdeel uit vanSimultaan Modernisme, de samenwerking tussen de Van Nellefabriek en Bauhaus Dessau, beide UNESCO Werelderfgoed.

 

Jan Kamman
Ter gelegenheid van deze tentoonstelling is het boek Jan Kamman – Fotograaf van het Modernisme (Flip Bool en Lienke Moerman, 2014) opnieuw verschenen. De Rotterdamse fotograaf Jan Kamman (1898 – 1983) experimenteerde met nieuwe fotografische technieken om een suggestie van ruimtelijkheid te creëren die aansloot bij de principes van licht, lucht en ruimte van het Nieuwe Bouwen. Met o.a. de iconische foto’s en fotomontages van de Van Nellefabriek.

 

COMBITICKET
Bezoek vier modernistische parels in Rotterdam met één e-ticket: UNESCO Werelderfgoed Van Nellefabriek, Chabot MuseumHuis SonneveldDe Kiefhoek.

Afbeelding: Karl Hermann Haupt, o. T. (Abstrakte rote Figur), 1925 (foto: Stiftung Bauhaus Dessau © VG Bild-Kunst)

Koop Tickets

Informatie

 • Prijs: € 7,50
 • Geplaatst op: 01-07-2016
 • Bekeken: 1717 keer
 • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Op deze advertentie kan niet geboden worden.

ANTIEK

ANTIEK

Bijzondere Zaken Facebook & Twitter

Bijzondere Zaken        Facebook & Twitter

Copyright bij Bijzonderezaken, alle rechten voorbehouden.