Aangeboden: Eurospoor, 3-5 november 2017, Internationaal Modelspoor Evenement | Purmerend | Kunst & Cultuur | Bijzonderezaken

BijzondereZaken.nl

Bijzondere Aanbieding

Bijzondere Aanbieding

Aangeboden: Eurospoor, 3-5 november 2017, Internationaal Modelspoor Evenement

Omschrijving:

Eurospoor2017: 25e editie! Een jubileumjaar met extra veel modelbanen en prijzen!

3 - 5 november 2017, Jaarbeurs Utrecht, NL 

Zondag 5 november kinderen t/m 11 jaar gratis entree met online ticket. 

 

25 Jaar EUROSPOOR! (Sinds 1993)

 Al 25 jaar zijn Leo en Chitra de oprichters en drijvende kracht achter de Eurospoor trein. Gestart in een klein zaaltje in Zaandam en langzaam groter gegroeid tot een internationaal evenement, waarvoor hobbyisten van heinde en verre naar de Jaarbeurs komen. De naam 'Eurospoor' voor het evenement kwam bijna als vanzelf, omdat in 1993 de grenzen open zouden gaan en het derhalve voor buitenlanders makkelijker zou worden om met goederen en modelbanen de landsgrenzen te passeren zonder veel formaliteiten.

Eurospoor Prijzen Festival

Jaarlijks trekt Eurospoor zo'n 15.000 trouwe bezoekers. Om deze 25e editie een feestelijke tint te geven en als dank voor het jarenlange vertrouwen in ons evenement,  krijgt elke bezoeker een gratis lotje waarmee elke bezoeker een kans krijgt om gedurende Eurospoor2017 een van de vele (momenteel al 160) modelspoorprijzen te winnen. Het zijn nieuwe modelspoorartikelen die bijeengebracht zijn door tientallen commerciële deelnemers van Eurospoor. Deze prijzen kunnen oplopen van een setje modelfiguren tot een treinset van meer dan € 180,-.


Meer dan 50 wonderschone werkende modelbanen uit binnen- en buitenland.

Modeltreinen en alles wat daarmee te maken heeft. Daar draait het om op Eurospoor. 50 Schitterende modelbanen van spoorclubs uit binnen- en buitenland worden er getoond, tot in detail nagebouwd. Met bewegende delen in het landschap, zoals echt rijdende auto’s, huizen mét echte interieurs en ledverlichting, machines die graven, modelfiguren die matten kloppen, bewegende deuren en nog veel meer. 

 

A4-dioramawedstrijd 

Na het succes vorig jaar van de dioramawedstrijd met 24 deelnemers heeft de stichting Modelspoorwijzer zich sterk gemaakt om in samenwerking met het modelspoortijdschrift Railhobby en Eurospoor ook voor 2017 een dioramawedstrijd uit te schrijven. En ja, het lijkt ongelofelijk, maar al deze werkjes worden gebouwd op het formaat van een velletje papier (A4). Het motto van deze wedstrijd is dan ook: "Niet te groot, niet te klein. Op een A4-tje moet het te bouwen zijn"! Op de beurs zullen de diorama's 3 dagen lang tentoongesteld worden. Er is een vakjury, maar bezoekers mogen ook hun stem uitbrengen. Zondagmiddag vindt de prijsuitreiking plaats.

 

Modelspoormarkt

Daarnaast is er een speciale modelspoormarkt van maar liefst 900 meter lengte waar hobbyisten gebruikte treinen, toebehoren en verzamelmodellen ter ruil of verkoop aanbieden.

 

Kinderen op Eurospoor

Op Eurospoor komen ook kinderen volop aan hun trekken. Bij een aantal clubs mogen ze meehelpen de baan te bedienen en zelfs kunnen ze meerijden in een grote modeltrein. Daarnaast kunnen ze zelf rangeren, modelhuisjes in elkaar zetten en bij Railclub Utrecht hun eigen locomotievenloods bouwen.

 

Kinderen gratis op zondag 5 november

Op zondag 5 november mogen kinderen t/m 11 jaar onder leiding van een volwassene de beurs gratis bezoeken (bij online kaartbestelling).

 

 

Ook zonder zelf actief met de modelspoorhobby bezig te zijn is het een lust voor het oog om de prachtig werkende miniatuurspoorbanen te zien. Eurospoor is een dagvullend evenement en betekent drie dagen genieten voor iedereen die eens wat anders wil.

 

Lokatie

Jaarbeurs te Utrecht
Jaarbeursplein 6

3521 AL Utrecht
Nederland

 

Jaarbeurs ligt in het centrum van Utrecht, naast het centraal station, op loopafstand van het historische stadscentrum. Jaarbeurs is dus goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto.

Trein
Jaarbeurs ligt naast het Centraal Station Utrecht en is dus uitstekend te bereiken per trein. Volg vanaf het Centraal Station de borden ‘Jaarbeursplein’. U loopt in vijf minuten naar het Beatrixgebouw of het hallencomplex van Jaarbeurs.

Openingstijden:
Vrijdag 3 november 10.00 - 18.00 uur
Zaterdag 4 november 9.30 - 17.30 uur
Zondag 5 november 9.30 - 17.00 uur

Toegangsprijs:
Normaal (12+): € 17,50 aan de kassa en
€ 16,50 bij bestelling van uw kaartje online.
Kind 2 t/m 11 jaar: € 7,50 aan de kassa en € 7,00 bij
bestelling van uw kaartje online.

Familiedag:
Kinderen t/m 11 jaar gratis toegang op zondag 5 november.Elke bezoeker ontvangt: Gratis posterkalender en gratis Eurospoor-Express magazine. 

Organisatie:
Eurospoor
Amazonelaan 86
1448 TN Purmerend
Tel. (0299) 64 03 54
Fax. (0299) 64 61 97

Informatie

 • Prijs: € 16,50
 • Geplaatst op: 26-09-2017
 • Bekeken: 907 keer
 • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Op deze advertentie kan niet geboden worden.

ANTIEK

ANTIEK

Bijzondere Zaken Facebook & Twitter

Bijzondere Zaken        Facebook & Twitter

Copyright bij Bijzonderezaken, alle rechten voorbehouden.