Aangeboden: ACADEMIE-COLLEGES AMSTERDAM | Amsterdam | Cursus / Workshop | Bijzonderezaken

BijzondereZaken.nl

Bijzondere Aanbieding

Bijzondere Aanbieding

Aangeboden: ACADEMIE-COLLEGES AMSTERDAM

Kenmerken:

Omschrijving:

AMSTERDAMSE ACADEMIECOLLEGES

LANGS VIER CULTUREN - HET VERVOLG

In het vorige seizoen hebben we gezien hoe de aartsvaders Abraham, Isaak en Jacob vanaf ongeveer 1750 v.C.als bedoeïenen tussen de stedelijke culturen van de landbouwers in wat nu het land Israel is, leefden. Omstreeks 1630 v.C. vertrokken hun nakomelingen naar Egypte en gedroegen zich er als vreemde overheersers. Omstreeks 1550 v.C. dreef een Egyptische pharao hen het land uit waarna ze onder leiding van Mozes veertig jaar in de woestijn leefden, weer of nog steeds als bedoeïenen in tenten. Omstreeks 1500 v.C. vielen ze het land dat nu Israel is binnen en maakten de inwoners zo bang dat ze daarna veilig als bedoeïenen tussen de stedelijke beschaving van de landbouwers in konden wonen. Bijna vijfhonderd jaar duurde deze situatie die op den duur voor de nakomelingen van Jacob erg onveilig werd. Want zij vormden al die tijd wel een geloofsgemeenschap, maar geen politieke gemeenschap en dat was in een wereld vol georganiseerde staten gevaarlijk. Dat veranderde omstreeks het jaar 1000 v.C.

In het nieuwe semester onderzoeken we hoe het de nakomelingen van Jacob na 1000 v.C. vergaat. Lukt het hen om van hun bedoeïenengemeenschap een georganiseerde en weerbare staat te maken. Inmiddels zijn de meesten van Jacobs nakomelingen wel landbouwers geworden, maar kunnen ze overweg met de regels die nu bij een strak georganiseerde staat horen? We gaan het zien in de reeks 'Langs vier culturen, het vervolg'.

Het eerste college begint op donderdag 28 januari aanstaande om elf uur (11.00 uur) en duurt tot 13.00 uur. Als corona het toelaat, zijn de colleges op Singel 452 in Amsterdam, anders uitsluitend via ZOOM meedoen. Wie zich aanmeldt krijgt voor donderdag 28 januari het materiaal voor het eerste college en de link om mee te zoomen. Overigens zijn en blijven alle colleges los van de coronamaatregelen altijd via ZOOM te volgen. Handig voor wie Amsterdam te ver is.

De kosten voor de cursus die tien weken duurt, zijn € 175. Voor wie ook nog een cursus Latijn volgt, zijn de kosten voor beide onderdelen samen € 250, een korting van vijfenzeventig euro.

AANMELDEN gaat via de mail of via de telefoon van René van Royen: 0610801838

Informatie

 • Prijs: € 175,00
  Bieden
 • Geplaatst op: 31-01-2021
 • Bekeken: 3366 keer
 • Hoogste bod: -
 • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Om een bod te plaatsen moet je eerst een gratis account aanmaken.
Bod uitbrengen

ANTIEK

ANTIEK

Bijzondere Zaken Facebook & Twitter

Bijzondere Zaken        Facebook & Twitter

Copyright bij Bijzonderezaken, alle rechten voorbehouden.