Aangeboden: 8-daagse Fly & Drive Cultuur & Natuurroute AsturiŽ (Asturias) | Bussum | Binnen Europa | Vakanties & Reizen | Spanje | Bijzonderezaken

BijzondereZaken.nl

Aangeboden: 8-daagse Fly & Drive Cultuur & Natuurroute AsturiŽ (Asturias)

Omschrijving:

Gijon - Oviedo - Cudillero - Picos de Europa - ongerepte baaitjes - Unesco Werelderfgoed - Somiedo

’s Ochtends struinen in het ruige hooggebergte, ’s middags relaxen op een verlaten strand en ’s avonds eten in een wervelende stad of pittoresk dorpje… Ardanza organiseert een 8 daagse Natuur & Cultuur route per huurauto langs ongerepte baaitjes, door groene berglandschappen, naar interessante steden. Romaanse kerkjes kleine vissersdorpjes. Een mooie kennismaking met deze afwisselde regio! Uiteraard kunt u uw verblijf verlengen of op maat aanpassen.

 

De Route

Dag 1, 2 en 3: De Oostkust en Picos de Europa

De start van de route is in de omgeving van Llanes, een vissersstadje aan de oostkust. Hier verblijft u in een bijzondere Posada waar u zeer gastvrij ontvangen wordt. De inrichting is een mooie mix van traditioneel en modern. Het hotel bevind zich op een groot eigen terrein met bomen en bloeiende struiken. In de directe omgeving vindt u de bergen, bossen, en, op 4 kilometer, de mooie baaitjes en stranden. Het hotel behoort tot de Club de Calidad Casonas Asturianas’. Te zien en te doen: De oostkust van Asturias met haar vele kleine baaitjes en kliffen. Bezoek aan National Park van Covadonga en de Picos de Europa. Wandelen in Cares en Deva kloven. Grotschilderingen in de grotten van Pindal. Vissersdorpjes Llanes, Ribadesella, Lastres en Tazones. Ook zijn diverse culturele & historische routes naar Santillana del Mar, Comillas in het naburige Cantabrië mogelijk.

 

Dag 4 en 5: Oviedo en Romaanse kerken

U overnacht tijdens uw verblijf in Oviedo in een kleinschalige en zeer centraal gelegen stadshotel. Het hotel heeft een fraaie, 19e eeuwse gevel en 28 prettig ingerichte kamers. Het interieur is ontworpen door de architect Mamen de la Concha.

Te zien en te doen: stadswandeling langs pre-Romaanse bouwwerken van Oviedo die al jaren op de Unesco Werelderfgoedlijst prijken. De Camára Santa – de schatkamer van de Gotische kathedraal, de basiliek San Julián de los Prados, het fontein La Foncalada, en, buiten de stad: de kerken Santa Maria del Naranco en San Miguel de Lillo.

 

Dag 6 en 7: de Westkust

De laatste twee overnachtingen zijn in een monumentaal herenhuis vlakbij het pittoreske visserdorpje Cudillero. Het huis dateert uit 1877 en is een van de Casona Indianos in Asturias. Het is een zeer sfeervol hotel, de inrichting warm en met vele bijzondere details, koloniaals in combinatie met meer moderne elementen. Er zijn totaal 19 comfortabele kamers. Het ontbijt is zeer uitgebreid met huisgemaakte producten.

Het vissersdorpje Cudillero is een natuurlijk amfitheater, met tegen de heuvels geplakte roze, blauwe en groene huisjes.. Verder te zien en te doen: De stranden van Aguilar en Concha de Artedo, steile kliffen rondom Kaap Vidio en het Silencio strand, historisch dorpje Luarca,Tapia de Casariego, Puerto de Vega en Viavelez. Keltische nederzetting Castro de Coana.

 

Accommodaties

U verblijft naar keuze in prachtig gelegen rurale casonas of kleinschalige stadshotels. Alle locaties zijn zorgvuldig geselecteerd en persoonlijk bezocht door Ardanza.

 

Uitgebreide reisbescheiden

Twee weken voor vertrek ontvangt u uitgebreide reisbescheiden met o.a. kaartmateriaal, stadsplattegronden, informatieboekjes en uw persoonlijke draaiboek, een uniek en reisdocument met alle details, informatie, tips, links & routes van uw reis. Dat is ontspannen op pad gaan!

 

Meer informatie en boeken: http://ardanza.nl/individuele-fly-drive-rondreizen-in-spanje-en-portugal/asturie/cultuurnatuur/

 

*NB: Reissom onder voorbehoud beschikbaarheid

Informatie

  • Prijs: € 975,00
  • Geplaatst op: 06-01-2015
  • Bekeken: 3385 keer
  • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Op deze advertentie kan niet geboden worden.

Exclusieve relatiebemiddelingen

Exclusieve relatiebemiddelingen

Copyright bij Bijzonderezaken, alle rechten voorbehouden.