Aangeboden: Florida & Costa Rica | Hilversum | Buiten Europa | Vakanties & Reizen | Buiten-Europa | Bijzonderezaken

BijzondereZaken.nl

Aangeboden: Florida & Costa Rica

Omschrijving:

Een mooie combinatie autorondreis van 1 week door Florida en een ontspannen verblijf van 1 week op Costa Rica. 16 dgn v.a. € 1199,-. www.wrc.nl

Florida 

Cipressen, palmen en citrusvruchten: dat is Sunshine State Florida, de zonnigste staat van Amerika met een gemiddelde temperatuur van 29C in juli en 21C in de koudste maand januari. Deze staat ligt eigenlijk meer in het Caribisch gebied, dan dat zij bij de Verenigde Staten hoort. Florida heeft een nationaal park, de Everglades, waar schitterende routes te maken zijn en waar alligators leven. Behalve het spraakmakende Miami met de vele uitgaansmogelijkheden, stranden en Zuid-Amerikaanse sferen heeft Florida nog meer aan de toerist te bieden zoals de badplaats Fort Lauderdale en Cocoa Beach. Maar bovenal staat Florida bekend om de vele amusements- en attractieparken die vooral in en om Orlando geconcentreerd zijn. U vindt er Walt Disney World Resort, Magic Kingdom, Sea World, Universal Studio’s en het Kennedy Space Center.

Costa Rica, het land van de eeuwige lente 
Met recht wordt Costa Rica het land van de eeuwige lente genoemd. Het is het land van vulkanen, tropische wouden en Pacifische en Caribische stranden. In de ruim vijftig nationale parken en reservaten treft men diverse vogelsoorten (waaronder de zeldzame quetzal en enkele toekansoorten), brul-, kapucijn- en doodskopapen, vlinders zoogdieren zoals de tapir en luiaard, insecten, reptielen zoals de kaaiman, krokodil en hagedissen, en een zeer gevarieerd plantenrijk aan. De grote diversiteit aan landschappen en de rijke flora en fauna vormen de belangrijkste trekpleister van Costa Rica, en maken het land tot een ware eco-bestemming. 
Toen Columbus tijdens zijn vierde reis in 1502 voet aan wal zette aan de Caribische kust van het huidige Costa Rica, riep hij ‘Que costa tan rica! ‘(Wat een rijke kust!). Met de hoop veel goud aan te treffen in de regenwouden. Toen Costa Rica op het gebied van bodemschatten helemaal niet rijk bleek te zijn, hebben de Spanjaarden het gebied tijdens de koloniale periode grotendeels links laten liggen, hoewel ze in de architectuur en cultuur wel sporen van hun aanwezigheid hebben nagelaten. 

De hoofdstad San José ligt in de vallei van het Meseta Central gebergte en vormt de uitvalsbasis voor een rondreis door Costa Rica. Van noord naar zuid liggen indrukwekkende vulkanen zoals de Rincón de la Vieja, Arenal, Poás, Irazú en de hoogste berg van het land, de 3819 meter hoge Chirripó. Het uitgestrekte tropische regenwoud wordt door rivieren als de San Juan, de Río Colorado, de Pacuare en de Reventazón doorsneden. Tot de bekendste parken behoren onder meer de nevelwouden van Monteverde en Santa Elena en het tropisch regenwoud van Manuel Antonio aan de Pacifische kust. In de omgeving van Sarapiquí in het oosten, treft men zeer veel verschillende vogelsoorten. Het waterrijke, moerasachtige Caño Negro in het noorden, is per boot te verkennen en het uitgestrekte Braulio Carillo park beschikt over diverse ecosystemen waaronder nevel- en regenwouden. Tortuguero, een tropisch regenwoud doorsneden met kanalen, gelegen aan de Caribische kust, staat bekend om de zeeschildpadden die hier aan land komen om hun eieren te leggen. Corcovado aan de Pacifische kust in het zuiden, heeft door de geïsoleerde ligging een zeer grote biodiversiteit. In de zuidelijke valleien van het centrale bergland, bijvoorbeeld rondom Turrialba, vinden we koffieplantages en een iets koeler klimaat.

Informatie

  • Prijs: Zie omschrijving
  • Geplaatst op: 08-01-2014
  • Bekeken: 664 keer
  • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Op deze advertentie kan niet geboden worden.

Exclusieve relatiebemiddelingen

Exclusieve relatiebemiddelingen

Copyright bij Bijzonderezaken, alle rechten voorbehouden.