Aangeboden: Pedagogisch Psychologisch Centrum Heemstede | Heemstede | Opleidingen en cursussen | Bijzonderezaken

BijzondereZaken.nl

Bijzondere Aanbieding

Bijzondere Aanbieding

Aangeboden: Pedagogisch Psychologisch Centrum Heemstede

Kenmerken:

Omschrijving:

Tekenanalyse www.ppch.nl
Oriënt. studiemiddag 30-8,
Wrkshps Familieopstelling.

Tekenanalyse www.ppch.nl
Oriënt. studiemiddag 27-9,
Wrkshps Familieopstelling

Wat houdt de Analytische Teken Therapie in?


De Analytische Teken Therapie gaat uit van het psychoanalytisch gedachtegoed van Freud, maar het was Jung die in het begin van de vorige eeuw de tekening als psychisch medium in Europa introduceerde. Freud en Jung werkten een aantal jaren nauw samen, waarna Jung de psychoanalyse verliet en zelf school maakte. Door zijn interesse in de Indiase filosofie kwam hij in aanraking met abstracte, geometrische tekeningen. Geboeid door deze tekeningen gebruikte hij deze in zijn praktijk. Hij plaatste de abstracte tekeningen in een symbolisch spel van lijnen en kleuren binnen een cirkel, zodat een veilig projectieveld ontstond.

Zowel in concrete tekeningen, tekeningen van metaforen als in abstracte tekeningen kunnen onverwerkte ervaringen en onderdrukte gevoelens aan het papier worden toevertrouwd. De tekeningen activeren onbewuste ervaringen en gevoelens, waardoor in de therapie steeds nieuw materiaal beschikbaar komt. De omzetting in een visueel beeld, vrije associatie, verdichting en verschuiving - aspecten die in de droomduiding van Freud van essentieel belang zijn - zijn ook belangrijk in de Teken Therapie.

De theorie van de tekenanalyse wordt steeds beter onderbouwd en als therapeutisch instrument verder ontwikkeld.

Zie ook: www.psychoanalytischwoordenboek.nl

De Analytisch Teken Therapeut in opleiding leert het analytisch materiaal zodanig te gebruiken dat de cliënt een nieuw en productief werkmodel opbouwt naast het oude, vaak destructieve innerlijke model.  Deze nieuwe wijze om naar zichzelf en de wereld te kijken, opent perspectieven voor een vrijer en bevredigender leef- en werksituatie (zie ook onder Opleiding en Modules).

Informatie

 • Prijs Op aanvraag
 • Geplaatst op: 16-08-2014
 • Bekeken: 605 keer
 • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Op deze advertentie kan niet geboden worden.

ANTIEK

ANTIEK

Bijzondere Zaken Facebook & Twitter

Bijzondere Zaken        Facebook & Twitter

Copyright bij Bijzonderezaken, alle rechten voorbehouden.