Logo BijzondereZaken.nl

Consumenten > Beterlopenwinkel

Op vakantie lopen we vaak meer dan we gewend zijn! - Voorkom pijnlijke voeten

Vakanties zijn in de loop van de jaren steeds actiever geworden. Van het zitten voor de caravan of het vakantiehuisje zijn velen overgestapt naar wandelvakanties, een weekend Barcelona of een fietsvakantie langs de Donau.

Die extra belasting in deze relatief korte periode geeft regelmatig blessures of pijnklachten.  Vaak is dat niet nodig en vooraf te voorkomen. Kennis over voeten en schoenen en eventuele inlays of comfortzolen is niet altijd aanwezig.

Zo komt men vaak pas op bezoek bij de  Beterlopenwinkel als de voeten al pijn doen. Dat kan anders, in de winkel kan men preventief zijn voeten laten scannen. Met een 3D digitale voetenscanner van Aetrex en een loopanalyse ziet het gediplomeerd personeel al snel waar er problemen kunnen ontstaan.

Goede schoenen zijn soms voldoende als oplossing , en anders kan een voetbed een oplossing bieden. Zijn er al wat serieuzere klachten dan is de samenwerking met de orthopedische schoentechnicus en de podotherapeut binnen handbereik.

Als je een Beterlopenwinkel bezoekt word je geholpen door gediplomeerd personeel. De vereniging Gezond Lopen verzorgt een opleiding voor Gezond lopen specialist en adviseur. Klachten bij bijvoorbeeld een scoliose, hernia en aandoeningen als reuma en neuropathie worden tijdens de opleiding behandeld. Met kennis van zaken wordt zo de best passende oplossing geadviseerd.

In warme zomers zie je de vraag naar sandalen toenemen. Voetbed sandalen van FinnComfort, Solidus en Durea zijn dan geschikt voor je eigen steunzool. Wil je comfort en er hoogmodisch uitzien dan staat er voor de dames een leuke collectie Aetrex sandalen en slippers klaar. Met een anatomisch zacht verend voetbed wordt de actieradius van de voet verlengd. 

Voor wandelaars is er veel keus. Om problemen  als hielspoor te voorkomen of te verhelpen zijn er veel verschillende leesten. De wandelaar denkt vaak in breedtematen, belangrijker is om de juiste leest aan de voet te dragen. Er zijn fabrikanten die een H en K wijdte op dezelfde zool maken, dan heb je wel meer volume maar de voetvorm is gelijk. Meindl is zo’n fabrikant die veel leesten heeft. Zo biedt de Comfort Fit een brede voorvoet en geeft steun aan de holvoet.    

In het Meindl assortiment is de Identity  een duurzame lederen schoen. Het leer komt van geselecteerde biovriendelijke bedrijven in Duitsland en Oostenrijk. Het leer wordt chroomvrij gelooid, en behoudt zijn natuurlijke uitstraling.  Bij de aanschaf ontvang je een bewijs van herkomst van de schoen en het is mogelijk om via je unieke code de boerderij waar het leer vandaan kwam te vinden op Google Maps. 

Zolen zijn een terugkerend item. Soepel of stevig. A, A/B , B ? A is soepel, A/B wat stugger en B is een stijve zool. Als er voetklachten zijn is een A/B zool vaak de beste oplossing, een A zool ondersteunt dan onvoldoende. Een B zool is ideaal als de grote teen niet meer buigt of bij forse voorvoetklachten.


Je vindt de Beterlopenwinkels :

  • Laan van Wateringse Veld 73, 2548 Den Haag, de Splinterlaan 158 2352S
  • Splinterlaan 158, 2352SM Leiderdorp
  • Koningin Wilhelminaweg 497 , 3737BG Groenekan (rand Utrecht)
Logo BijzondereZaken.nl

BijzondereZaken.nl is een onderdeel van Zadkine Media. Een full-service media-exploitatie bureau welke in opdracht van uitgevers de gehele of gedeeltelijke advertentieverkoop en afhandeling verzorgt.

Contact

info@bijzonderezaken.nl

010 4369124

© Copyright 2024 - BijzondereZaken.nl, alle rechten voorbehouden.